Svijet
0

Američka policija ubila dvije osobe u pokušaju pljačke salona namještaja

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Policija je pucala na pet osumnjičenih pljačkaša u četvrtak uvečer ispred salona namještaja u Houstonu, ubivši i ranivši dvojicu.

John Cannon, glasnogovornik policije, izjavio je da je pet policajaca pucalo iz svog oružja. Jedan od dvojice povrijeđenih pljačkaša je odveden u bolnicu s neutvrđenim stepenom povreda.

Drugi je zadobio površne rane na ramenu, a nakon što su ga bolničari medicinski zbrinuli na mjestu nesreće odveden je u pritvor, rekao je Cannon.

"Policajci su ispustili oružje iz ruku kada su vidjeli da pljačkaši idu prema njima, a postojala je opasnost i za ostale građane", izjavio je Cannon za Associated Press.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Dva pištolja koja pripadaju osumnjičenima su pronađeni na mjestu nesreće, a Cannon je rekao da policijski službenici i dalje pretražuje područje.

Taj Ali, vlasnica salona namještaja koji je bio na meti pljačkaša, rekla je kako je jedna radnica bila u salonu kada su pljačkaši upali s maskama preko lica.

"Ona nije imala ključ od sefa u kojem držimo novac. Onda je jedan od njih dao znak da idu i to je bio kraj priče“, rekla je Ali.