Težili 20 kilograma
155

Ambiciozna Kineskinja pokušala prošvercati 102 iPhonea svezana oko struka

Klix.ba
Svezala mobitele oko struka (Foto: XMNN)
Svezala mobitele oko struka (Foto: XMNN)
Veoma ambciozna Kineskinja pokušala je prošvercati 102 iPhonea svezana oko struka, ali su je službenici kineske granične policije uhvatili kada su primijetili da ima previše odjeće na sebi.

Prema pisanju lokalnih medija, mala žena sa zalijepljenim iPhoneima oko struka uhvaćena je u jugoistočnom kineskom gradu Shenzhenu kada se graničarima učinila sumnjivom zbog neprikladne odjeće i neproporcionalnog torza. Graničari su potom priveli švercerku i nije im dugo trebalo da otkriju kako je imala čak 102 iPhonea svezana oko struka.

Pored skupocjenih Appleovih mobitela, Kineskinja je kod sebe imala i 15 luksuznih satova. Svi telefoni oko njenog struka bili su novi i spakovani u plastične vrećice, a težili su oko 20 kilograma.

Foto: XMNN
Foto: XMNN

Iako se Appleovi proizvodi prodaju u prodavnicama širom Kine već godinama, šverceri ne odustaju od krijumčarenja mobitela ove kompanije. Za svaki iPhone koji uspiju prokrijumčariti u državu, šverceri imaju do 30 posto veću zaradu od prodavača koji moraju plaćati porez.

Graničari u Shenzenu kazali su kako je ovo dosad najambiciozniji pokušaj krijumčarenja iPhonea. Prije dvije godine jedan muškarac je pokušao prošvercati oko 90 iPhonea, ali, kako kažu graničari, nikada tako mala žena nije svezala oko sebe 20 kilograma mobitela.