{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasadorica SAD-a u UN-u predlaže slanje međunarodnih snaga na Krim

2.3.2014. u 08:41
2
47
Ambasadorica SAD-a u UN-u predlaže slanje međunarodnih snaga na Krim
2
Ambasadorica SAD-a u UN-u predlaže slanje međunarodnih snaga na Krim
Samantha Power (Foto: AFP)
Američka ambasadorica u Vijeću sigurnosti UN-a Samantha Power ponudila je na sastanku na kojem se razgovaralo o situaciji u Ukrajini, odnosno Krimu, da se odmah pošalju međunarodni promatrači u to područje.
Sastanku zatvorenom za javnost su prisustvovali predstavnici 15 zemalja, među njima i Rusije. Power je kazala da Rusija mora direktno razgovarati sa ukrajinskim vlastima u Kijevu, ali dodala i da treba "stati na kraj ruskoj invaziji na Ukrajinu". U tu svrhu SAD-ova ambasadorica pri UN-u nudi slanje međunarodnih promatrača iz UN-a i OSCE-a u Ukrajinu, odnosno na Krim. Prema njenim riječima, to bi smanjilo napetost.

Ambasador Velike Britanije Lyall Grant je izrazio zabrinutost zbog najnovijeg poteza ruskog parlamenta koji je odobrio vojnu intervenciju ruskih snaga u Ukrajini. On je također na sastanku kazao kako podržava sadašnju vladu u Kijevu, prenosi Pravda.ru.

John Kerry, državni sekretar SAD-a, također je kazao da je najnovijim dešavanjima ugrožena sigurnost cijelog regiona te je još jednom upozorio na štetnos ruskih nastojanja da vojno interveniraju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: