{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador BiH u Libiji: U Sirtu nema naših građana, nepoznata sudbina državljana Srbije

Piše: I. P./Klix.ba
17.3.2015. u 10:39
5
63
Ambasador BiH u Libiji: U Sirtu nema naših građana, nepoznata sudbina državljana Srbije
5
Ambasador BiH u Libiji: U Sirtu nema naših građana, nepoznata sudbina državljana Srbije
Američka TV kuća CNN jutros je izvijestila o otmici medicinskih radnika u gradu Sirtu, među kojima se navodno nalaze i državljani Srbije.
Ambasador Bosne i Hercegovine u Libiji Ibrahim Efendić potvrdio je za naš portal da su radnici zarobljeni, ali da za sada nije poznato da li i koliko državljana Srbije ima među njima.

"Tu informaciju jutros mi je potvrdio ambasador Srbije Oliver Potežica. U Sirtu su nastali problemi i vode se borbe. Neki radnici bolnice su uspjeli pobjeći iz zgrade, a neki su prinudno zadržani da rade. Među medicinskim radnicima su Filipinci, Indijci i Srbijanci, ali precizne informacije u ovom trenutku nemamo", rekao je Efendić.

Ipak, kako kaže ambasador BiH u Tripoliju, neke državljane Srbije pripadnici IDIL-a su pustili da izađu.

"Ambasador Srbije je rekao da će me izvještavati o svemu što se tamo dešava, nije jasno da li se među prisilno zadržanim radnicima nalaze državljani Srbije, ali naglašavam da su u Sirtu veliki problemi. Trenutno tamo radi osam medicinskih radnika državljana Srbije", objasnio je ambasador Efendić.

Na naš upit da li u Sirtu ima građana BiH, Efendić je odgovorio da za sada nema informaciju o tome da u gradu Sirtu žive ili rade državljani Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, IDIL je kidnapovao blizu 20 medicinskih radnika u Ibn Sina bolnici u Sirtu tokom napada na ovu ustanovu u ponedjeljak, saopćili su zvaničnici bolnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: