{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj u Maleziji: Tražimo partnere za izgradnju hidroelektrana

S
14.11.2007. u 14:51
0
0
Alkalaj u Maleziji: Tražimo partnere za izgradnju hidroelektrana
0
Alkalaj u Maleziji: Tražimo partnere za izgradnju hidroelektrana
Kuala Lumpur
Bosanska delegacija, predvođena ministrom vanjskih poslova Svenom Alkaljem trenutno se nalazi u službenoj posjeti Maleziji tokom koje se vode razgovori o mogućim malezijskim ulaganjima u hidroelektrane i druge projekte koje ministar Alkalaj predstavlja u Kuala Lumpuru, prenosi malezijska novinska agencija Bernama.
Alkalaj je svojim domaćinima objasnio kako BiH namjerava graditi nekoliko hidroelektrana na Drini i Neretvi, a te investicije vrijedne su oko 100 miliona američkih dolara.

"Tražimo strateške partnere u Maleziji koji su stručni na ovim poljima i koji imaju iskustva“, objasnio je Alkalaj i naglasio da bi nakon realizacije tih projekata BiH mogla snadbijevati i druge evropske države električnom energijom.

Alkalaj je potencijalnim ulagačima objasnio da očekuje da će se ti projekti implementirati u naredne tri godine. Ministar vanjskih poslova naše zemlje također je predložio malezijskim kompanijama da svoj interes za investicije potraže i u bh. turizmu, gastronomiji, vojsci i infrastrukturi.

Malezijski ministar za trgovinu Ng Lip Yong predložio je svom bh. kolegi da sa svojim kolegama u domovinu pokuša bh. proizvode usmjeriti na azijsko tržište. Prema njegovim riječima, trgovački odnosi između BiH i Malezije sve su bolji pogotovu u posljednjih pet godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: