Svijet
0

Ali Abdullah Saleh na liječenju u Saudijskoj Arabiji

FENA
Jemenski predsjednik Ali Abdullah Saleh doputovao je u Saudijsku Arabiju, saopćili su u nedjelju saudijski službeni izvori, kako bi zaliječio rane zadobivene prilikom raketnog napada u petak na predsjedničku palaču.

"Jemenski predsjednik stigao je zajedno s dužnosnicima i građanima koji su zadobili različite ozljede na liječenje u Saudijsku Arabiju", saopćili su službeni izbori.

Agencija Reuters je ranije doznala da je Saleh sletio u vojnu bazu u Rijadu, glavnom saudijskom gradu, a drugi izvor za tu je agenciju naveo da je jemenski predsjednik izišao sam iz aviona, ali da su na njemu bile vidljive ozljede glave, vrata i lica.

U njegovoj pratnji doletio je još jedan avion u kojem je pristiglo 35 ljudi, a navodno se očekuje i treći avion. Reuters navodi da se prema broju ljudi u pratnji, među kojima su njegovi brojni rođaci, može zaključiti da se Saleh ne planira skoro vratiti u zemlju kojom je vladao tri desetljeća.

Saleh je izložen sve većem pritisku da ode s vlasti, a prilikom napada na predsjedničku palaču u petak poginulo je 11 ljudi.