Svjetski ekonomski forum
32

Alex Soros: Donald Trump je za elitu u Davosu već predsjednik, ali griješe

B. R.
Alex Soros, predsjednik Fondacije Otvoreno društvo (Foto: Twitter)
Alex Soros, predsjednik Fondacije Otvoreno društvo (Foto: Twitter)
Predsjednik Fondacije "Otvoreno društvo" Alex Soros je na Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) u švicarskom Davosu govorio o izgledima da Donald Trump ponovo bude izabran za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

U SAD-u su već uveliko predizborne aktivnosti, a izbor sljedećeg predsjednika je jedna od glavnih tema WEF-a.

"U Davosu je Donald Trump već predsjednik. To je dobra stvar zbog toga što u Davosu uvijek griješe", konstatovao je Soros.

Smatra da postoji mogućnost da bude kandidat na nekim od sljedećih predsjedničkih izbora ako ne bude izabran na ovogodišnjim izborima.

"Donald Trump posjeduje Republikansku stranku. Trenutno smo u onome što ja volim nazvati Trumpov ciklus zbog toga što mislim i vjerujem da će biti republikanski kandidat 2028., a možda čak i 2032. ako se institucije opstanu", naveo je, što je izazvalo smijeh prisutnih.

Govoreći o tome kako će Trump završiti, kazao je da će završiti u zatvoru ili će završiti na vlasti, ali da "neće otići negdje na plažu ili otići u penziju".

Ocijenio je da aktuelni američki predsjednik Joe Biden ima dobre izglede da bude reizabran, uprkos tome što Trump vodi u predizbornim anketama, prenosi CNBC.