{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Albert II: Niko nije iznad zakona

F
25.12.2006. u 13:22
0
0
Albert II: Niko nije iznad zakona
0
Albert II: Niko nije iznad zakona
Reuters
Belgijski kralj Albert II izjavio je da niko nije iznad zakon, aludirajući očigledno na svoga najmlađeng sina umiješanog u skanadal oko pronevjere 232.000 dolara javnih sredstva koja su, kako se tvrdi, iskorištena za renoviranje njegove vile.
"Niko nije iznad zakona, a pravosudne vlasti moraju biti u stanju obaviti svoj posao u potpunosti i do kraja", istaknuo je kralj Albert u godišnjem božićnom obraćanju građanima Belgije, u nedjelju uvečer, u kome ipak nije po imenu spomenuo svog sina iako je jasno da je mislio na njega.

"Nedavno je spominjana zloupotreba javnih službi i sredstava", rekao je belgijski monarh i dodao kako je u slučaju krađe "razumno da oni koji su se okoristili plate kaznu", prenio je Associated Press.

Belgijski mediji su ranije javili da su pristalice i bivši prijatelji iz mornarice princa Lorena krajem 1990-ih iskoristili 232.000 dolara iz vojnog budžeta da bi renovirali njegovu kuću.

Oni su navodno pravili lažne račune koje su podnosili mornarici kako bi gotovinu i robu preusmjerili na kuću ili dobrotvornu organizaciju 43-godišnjeg princa.

Za sada je povodom ovog slučaja podignuta optužnica protiv 15 osoba koje se terete za više krivičnih djela, od falsifikovanja dokumenata do prevare i krađe. Prvo sudsko saslušanje zakazano je za 8. januar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: