{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Al-Qaradawi istupio iz Vrhovnog savjeta za islamska istraživanja

A
21.12.2013. u 22:19
41
57
Al-Qaradawi istupio iz Vrhovnog savjeta za islamska istraživanja
41
Al-Qaradawi istupio iz Vrhovnog savjeta za islamska istraživanja
Yusuf al-Qaradawi
Jedan od istaknutijih egipatskih teologa i predsjednik Unije muslimanskih učenjaka svijeta Yusuf al-Qaradawi je saopćio da je podnio ostavku na poziciju u Vrhovnom savjetu za islamska istraživanja pri Al Azharu.
“Ja nemam potrebu da budem član jedne ovakve ustanove sa klimavim strukturama i ispodprosječnim rezultatima. Svoju ostavku predočavam egipatskom narodu”, naveo je ugledni učenjak.

Istakao je da ne želi biti dio ustanova koje se ulizuju osobama na visokim pozicijama.

“Ne želim da budem član ustanova ili organizacija koje se vuku oko koljena sultana. Vrhovni savjet za islamska istraživanja pri Al Azharu nije objavio nikakvu izjavu niti fetvu protiv generala koji su izvršili vojni udar i strašne pokolje u Egiptu”, kazao je on.

Vrhovni savjet za islamska istraživanja pri Al Azharu je ustanova koja okuplja najuglednijih 50 učenjaka iz redova četiri glavna pravca u islamu.

Kritizirajući šejha Al Azhara zbog nesazivanja sjednica Visokog vijeća Al Azhara nakon masakra nad demonstrantima na trgu Rabiatul Adevijje u Kairu, Qaradawi je kazao da je šejh morao o tom pitanju zatražiti stav intelektualaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: