{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Al-Qaida u Afganistanu poziva muslimane širom svijeta da pomognu u ratu

F
FENA
6.3.2008. u 14:51
0
0
Al-Qaida u Afganistanu poziva muslimane širom svijeta da pomognu u ratu
0
Al-Qaida u Afganistanu poziva muslimane širom svijeta da pomognu u ratu
Vođa al- Qaide u Afganistanu zatražio je od više muslimana da se pridruže i finansiraju rat njegove grupe u toj zemlji, tvrdeći kako su zapadni vojnici blizu poraza.
"Vaša braća u Afganistanu vas čekaju i pozdravljaju", navodi Mustafa Abu al-Yazid u audiosnimku postavljenom na islamistički website, prenosi Reuters.

Vrijeme za ubiranje plodova pobjede i nadjačavanja je došlo. Nevjernički neprijatelj teško je ranjen u rukama vaše braće i blizu je nestanka pa stoga pomognite vašoj braći da ga dokusure", izjavio militantni vođa, govoreći egipatskim akcentom.

Američki i NATO-vi vojnici bore se protiv žestoke pobune al-Qaide i njenih talibanskih saveznika u Afganistanu. Vodeći zapovjednik al-Qaide u toj zemlji je ubijen u američkom raketnom napadu u susjednom Pakistanu u januaru.

Na snimku je Abu al-Yazid izjavio da muslimani ne moraju tražiti dozvolu od "odmetnutih vođa" kako bi se pridružili ostalim borcima u zemljama kao što su Afganistan,
Palestinske teritorije, Čečenija, Somalija, Alžir i Irak.

On je ustvrdio kako je pridruživanje i finansiranje džihada, ili svetog rata, obavezujuća dužnost za svakog zdravog muslimana nakon što "nevjernici" napadnu islamsku zemlju.

"Samo gubitnik, onaj koji se ismijava, ne poštuje Boga i uživa u bijednom životu dopustit će da džihad propadne", izjavio je on i dodao da borcima posebno trebaju ljekari i elektronski specijalisti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: