Jemen
8

Al Qaida poziva na ubistva Amerikanaca

SRNA
Ogranak Al Qaide u Jemenu pozvao je muslimane da protestuju i ubiju što više američkih diplomata u islamskim zemljama zbog filma u kojem je poslanik Muhamed predmet podsmijeha, a koji ta teroristička organizacija smatra nastavkom krstaških ratova protiv islama.

"Ko god bude sreo američke ambasadore ili izaslanike trebalo bi da slijedi primjer sljedbenika Omara al Muktara koji su ubili američkog ambasadora“, navodi se u saopštenju Al Qaide, prenosi Reuters.

Al Qaida ističe da izbacivanje ambasada treba da bude korak naprijed ka oslobađanju muslimanskih zemalja od "američke hegemonije“, ukazuje se u saopštenju postavljenom na sajtu Al Qaide.

Film, koji je objavljen u SAD, vrijeđa našeg poslanika Muhameda i dio je nastavljenih krstaških ratova, dodaje Al Qaida.

Ističući da se radi o ogromnom incidentu, Al Qaida u pozivu ističe da bi trebalo da se udruže resursi nacije kako bi se izbacile ambasade SAD iz muslimanskih zemalja.

Odbrana časti Muhameda je, kako se navodi, vjerska obaveza svakog muslimana.

Takođe, Al Qaida ističe da muslimani, koji žive na Zapadu, imaju posebnu obavezu da se uključe u napade na ključne mete, jer su oni u većoj mogućnosti da nanesu veću štetu.