{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Al-Qaida planira napade u Evropi krajem godine

F
11.11.2006. u 17:23
0
0
Al-Qaida planira napade u Evropi krajem godine
0
Al-Qaida planira napade u Evropi krajem godine
Teroristička mreža Al-Qaida mogla bi planirati napade u evropskom zračnom i željezničkom prometu za vrijeme praznika krajem godine, objavio je tv-kanal CBS News pozivajući se na obavještajne izvore.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je objavio CBS, obavještajne agencije su upozorile na ovu mogućnost, na temelju informacija dobijenih tokom saslušanja osumnjičenih pripadnika Al-Qaide koji su nedavno napustili Pakistan i Afganistan.

"Jedna osumnjičena osoba je kazala da su spremni planovi za ponavljanje pokušaja napada na avione na aerodromu Heathrow u Londonu. Radi se samo o tome da pređe u akciju", izjavio je jedan arapski zvaničnik, a prenio CBS.

"Strategija Al-Qaide je da izazove napetosti u Evropi", naveo je isti izvor.

Prema razgovorima s arapskimn dipomatima, obavještajnim izvorima i pakistanskim i zapadnim zvaničnicima, arapski pripadnici mreže su napustili Afganistan u posljednjih šest mjeseci i prenijeli aktivnosti mreže u Afganistanu na talibanski pokret, navodi televizija.

Ova nova informacija bi mogla da objasni to misteriozno povlačenje boraca Al-Qaide, arapskih pripadnika i stručnjaka iz Afganistana, objavio je CBS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: