{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Al-Qaida planira napade u Evropi krajem godine

F
11.11.2006. u 17:23
0
0
Al-Qaida planira napade u Evropi krajem godine
0
Al-Qaida planira napade u Evropi krajem godine
Teroristička mreža Al-Qaida mogla bi planirati napade u evropskom zračnom i željezničkom prometu za vrijeme praznika krajem godine, objavio je tv-kanal CBS News pozivajući se na obavještajne izvore.
Kako je objavio CBS, obavještajne agencije su upozorile na ovu mogućnost, na temelju informacija dobijenih tokom saslušanja osumnjičenih pripadnika Al-Qaide koji su nedavno napustili Pakistan i Afganistan.

"Jedna osumnjičena osoba je kazala da su spremni planovi za ponavljanje pokušaja napada na avione na aerodromu Heathrow u Londonu. Radi se samo o tome da pređe u akciju", izjavio je jedan arapski zvaničnik, a prenio CBS.

"Strategija Al-Qaide je da izazove napetosti u Evropi", naveo je isti izvor.

Prema razgovorima s arapskimn dipomatima, obavještajnim izvorima i pakistanskim i zapadnim zvaničnicima, arapski pripadnici mreže su napustili Afganistan u posljednjih šest mjeseci i prenijeli aktivnosti mreže u Afganistanu na talibanski pokret, navodi televizija.

Ova nova informacija bi mogla da objasni to misteriozno povlačenje boraca Al-Qaide, arapskih pripadnika i stručnjaka iz Afganistana, objavio je CBS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: