Svijet
0

Al-Qaida: Američki militant pozvao na napade protiv Busha na Bliskom istoku

FENA
Američki militant iz al-Qaide zatražio je od islamskih militanata da dočekaju američkog predsjednika Georgea W. Busha bombama kada posjeti Bliski istok ove sedmice i pocijepao je svoj pasoš pred kamerom.

"Pozdravite ga s bombama i zamkama umjesto s cvijećem i aplauzom", izjavio je Adam Gadahn u 50-minutnom snimku postavljenom na internetu u nedjelju, koji je većim dijelom snimljen na engleskom jer je imao za cilj privući američku publiku, javio je Reuters.

Gadahn, također poznat kao Azzam Amerikanac, izjavio je da će se džihad protiv Sjedinjenih Država nastaviti dok ne oslobode muslimane iz svojih zatvora. On se požalio na tretman prema zatočenom američkom islamskom militantu Johnu Walkeru Lindhu i drugima.

U teatralnom potezu, on je izvadio američki pasoš iz džepa na košulji i pokazao je njegove stranice pred kamerom prije nego što ga je pocijepao protestujući protiv tretmana muslimanskih zatočenika.

"Džihad protiv vas ostat će naša dužnost sve dok ima čak i jedan musliman u američkom zatočeništvu. To je razlog što odvažni među vama (američkim narodom) trebaju poduzeti korake nužne da prisilite režim u Washingtonu da oslobodi svakoga od njih, bez obzira gdje su i kakvi su njihovi navodni zločini", izjavio je Gadahn.