Svijet
0

Al Gore konkretnom akcijom podržava Baracka Obamu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekoliko sati od ovog trenutka namjeravam nastupiti u Detroitu, Michiganu kako bih najavio podršku za senatora Barracka Obamu. Od sada pa kroz dane izbora namjeravam učiniti sve što mogu kako bih osigurao da se izabere predsjednik SAD-a, riječi su bivšeg potpredsjednika SAD-a, Ala Gorea.

“Tokom sljedeće četiri godine, suočit ćemo se sa mnogim teškim izazovima, uključujući dovođenje vojnih trupa iz Iraka, popravljanje ekonomske situacije i rješavanje klimatske krize. Barrack Obama je očigledno kandidat koji na najbolji mogući način može riješiti ove probleme i uvesti promjene u Americi”, dalje ističe Al Gore.

Al Gore tvrdi u saopštenju na svojoj web stranici kako nije dosad pitao članove AlGore.coma da doprinesu političkoj kampanji, ali, kako dalje navodi, ovaj trenutak i ovi izbori su previše važni da bi prošli bez poduzimanja ikakvih radnji.

Zbog toga tražim od vas da mi se pridružite i podržite Barracka Obamu. Svoj poziv pristalicama Obamine politike dovršio je riječima: “Imamo mnogo toga da uradimo u sljedećih nekoliko mjeseci kako bismo izabrali Barracka Obamu za predsjednika i to počinje danas, vašim doprinosom njegovoj kampanji”.