Nicolas Sarkozy
0

"Ako dopustimo da padne Afganistan, dopustit ćemo da padne i Pakistan"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ponovno je u četvrtak branio angažiranje francuske vojske u Afganistanu u ime borbe protiv terorizma argumentom da "ako dopustimo da padne Afganistan, dopustit ćemo da padne i Pakistan".

"Ako dopustimo da padne Afganistan, dopustit ćemo da padne Pakistan kojem to nije potrebno. Želim podsjetiti na jednu stvar, a to je da Pakistan ima nuklearnu bombu", izjavio je Sarkozy u Damasku na pitanje novinara o talibanskim prijetnjama Francuskoj, javio je AFP.

"Naši se vojnici tamo bore protiv terorizma i tako štite nas ovdje. Treba shvatiti da je terorizam svjetski pokret u kojem udjela ima i Afgansitan, čiji teroristi pokušavaju tamo napraviti svoju bazu, a pored njega i Pakistan", kazao je Sarkozy.

U Narodnoj skupštini i Senatu vodit će se 22. septembra rasprava o produženju francuskog vojnog prisustva u Afganistanu.

Talibani, koji su ubili deset francuskih vojnika 18. augusta, obećali su istu sudbinu svim francuskim trupama u Afganistanu, dok se Pariz sprema da pojača svoje vojne snage u toj zemlji.