"Kriv je Zapad"
0

Aisha Gadafi ismijava Obamu i Clintonovu

Sarajevo-x.com
Kći pukovnika Moamera Gadafija narugala se američkom predsjedniku i generalnoj sekretarki, Baracku Obami i Hillary Clinton, rekavši da predsjednik nije ništa postigao u Libiji, a da ja Clintonova trebala ostaviti muža nakon što je imao seksualnu aferu.

U odgovoru na savezničke napade na njenu Libiju, Aisha Gadafi pokušava ismijati američko vodstvo.

"Zašto niste otišli iz Bijele kuće kada ste saznali da vas je muž varao", poručila je Aisha Clintonovoj.

Aisha (36) je ranije u intervjuu za zapadne medije istakla kako govori svojoj djeci o smrti, kako bi bili spremni. Kazala je da im prije spavanja priča o zagrobnom životu, jer u ratu nikad ne znate kad vas raketa ili bomba mogu pogoditi.

Gadafijeva, koja je studirala pravo u Parizu, izjavila je da su pobunjenici koji se bore za nezavisnost od njenog oca zapravo teroristi. Narugala se i činjenici da joj je UN uskratio titulu ambasadorice dobre volje, nakon što su je, kako je navela, nekad molili da je prihvati. Aisha zagovara mirovne pregovore, ali je bez obzira na to prilično prkosna. Kazala je kako je rat u Libiji ujedinio njenu porodicu, te da vjeruje da će njen otac ostati na vlasti, jer se uzdaju u pomoć Boga. Ona je okrivila Zapad za uplitanje u situaciju u Libiji, te je podsjetila na situaciju u Iraku.

"Opozicija u Iraku je zapadnjacima rekla kako će ih dočekivati s ružama. No, deset godina kasnije Amerikance dočekuju s mecima. Vjerujte mi, situacija u Libiji će biti puno gora", dodala je ona, prenio je Daily Mail.