Nova nezgoda
19

Airbus sa 110 putnika skliznuo s piste u Iranu zbog neispravne prizemne opreme

Dž. L.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Airbus A319 sa 110 putnika i članova osoblja, u vlasništvu iranske aviokompanije Iran Air, neuspješno je sletio na Kermanshah aerodrom te završio na snijegom prekrivenoj zelenoj površini pored piste. Na sreću, svi putnici su dobro.

Sigurnosni zvaničnici za ovaj incident krive neispravnu prizemnu opremu aviona.

Avion kojim je upravljao pilot Iran Air prijevoznika uzletio je sa aerodroma u Tehereanu ranije ove subote sa 102 putnika i osam članova posade. Međutim, prilikom slijetanja u grad Kermanshah došlo je do problema.

Nisu prijavljene nikakve povrede u ovoj nezgodi. Lokalni mediji objavili su fotografije koje pokazuju da avion također nije oštećen.

U međuvremenu, gradonačelnik Kermanshaha kazao je za agenciju Irna da je A319 sletio "bez ikakvih velikih problema" te da je samo jedan od točkova aviona skliznuo pri dodiru sa pistom. On je kazao da su uzrok nezgode obilne snježne padavine i problemi s prizemnim mehanizmom aviona.

Podsjećamo, sličan incident desio se početkom sedmice u Mahsharhrmu kada je avion Caspian Airlinesa sa 136 putnika umjesto na pisti završio na ulici. Samo dan prije ove nezgode avion kompanije Qeshm Air bio je prisiljen vratiti se na aerodrom na sjeveru Irana kada se zapalio jedan od njegovih motora.