|

Ahmedinedžad: Iran ne pregovara o svom neotuđivom pravu

Ahmedinedžad: Iran ne pregovara o svom neotuđivom pravu
0
F
FENA
12.7.2006. u 14:56
0
komentara
0

dijeljenja
Ahmedinedžad: Iran ne pregovara o svom neotuđivom pravu
Iranski predsjednik Mahmud Ahmedinedžad izjavio je u srijedu da Iran neće pregovarati o "svom neotuđivoim pravu" na nuklearni program.
"Mi smo za pregovore, za dijalog. Ali, naravno, nećemo ni s kim pregovarati o našim neotuđivim pravima", rekao je predsjednik u svom javnom govoru na sjeverozapadu zemlje koji je prenosio državni radio.

Ova izjava uslijedila je u trenutku dok šest velikih sila razmatra u Parizu odgovor na odbijanje Teherana da zaustavi svoje aktivnosti na obogaćivanju urana.

Prema Ahmedinedžadu, Iran je "spreman da pregovara o svjetskim problemima", ali i o "zajedničkim problemima i mogućnostima razoružanja u svijetu te preventivi skretanja nuklearne tehnologije".

Šest velikih sila se plaše da bi Teheran mogao iskoristiti svoj nuklearni program za dobijanje atomskog oružja, što Teheran odbija, braneći "svoje pravo na obogaćivanje urana".

"Spremni smo da pregovaramo u atmosferi pravednosti, ali, ukoliko ona postane nepravedna, iranski narod će se ustati i ni za jotu neće odustati od svojih prava", rekao je Ahmedinedžad.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.