Svijet
0

Ahmadinedžad: SAD, Velika Britanija i Izrael osuđeni na nestanak

FENA
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u svom govoru u Javanrudu je rekao da su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Izrael osuđeni na nestanak, izvještavaju u srijedu iranske novinske agencije.

"Eksploatatorske sile nestat će a iranski narod preživjet će, jer svaka sila koja je uz boga mora preživjeti dok one koje se udaljavaju od njega nestaju poput faraona", rekao je Ahmedinedžad.

"Trenutno, SAD, Velika Britanija i cionistički režim su osuđeni na nestanak jer su se udaljili od božjih zapovjedi. To je božje obećanje", dodao je on.

"Oni nam prijete sankcijama. Međutim, oni moraju znati da je nuklearna energija volja cijelog naroda i da upravo on insistira na svom pravu", dodao je iranski predsjednik.

Velike sile pokušavaju trenutno da se dogovore o tekstu rezolucije kojom se predviđaju sankcije protiv nuklearnog i balističkog programa Irana nakon što je on odbio da prekine svoj program na obogaćivanju urana.

U utorak je u svom govoru u Kermnanshahu, na zapadu zemlje, Amedinedžad kritikovao zapadne sile rekavši da su njihova djelovanja protiv Kristovih savjeta.

"Moje pitanje kršćanskom svijetu jeste, da je Krist živ da li bi dozvolio neke akcije velikih sila?, zapitao se Ahmedinedžad.

"Želim dati jednu dobru novost. Teška i vremena mržnje su prošla. Ukoliko bog to želi, njegova svetost Krist uskoro će se vratiti na zemlju pored dvanaestog imama da uništi nepravdu", rekao je on.

Šiitski muslimani vjeruju da je imam Mehdi, dvanaesti nasljednik proroka Muhameda, koji treba da se vrati na zemlju da spasi svijet.