{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmadinedžad: Nova rezolucija neće vrijediti "ni pare"

F
13.6.2007. u 11:00
0
0
Ahmadinedžad: Nova rezolucija neće vrijediti "ni pare"
0
Ahmadinedžad: Nova rezolucija neće vrijediti "ni pare"
Foto: Reuters
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad ocijenio je u srijedu da nova rezolucija Ujedinjenih nacija o kažnjavanju Irana zbog njegovog nuklearnog programa ne bi vrijedila "ni pare".
"Ako ćete nastaviti istim putem i usvojiti još jednu rezoluciju sličnu prethodnim, koje nisu imale nikakvog efekta, znajte da iranska nacija smatra da one ne vrijede ni pare", kazao je Ahmadinežad obraćajući se velikim silama u Vijeću sigurnosti UN-a.

"Nuklearna energija pripada iranskom narodu i on će braniti svoje pravo", rekao je predsjednik u govoru održanom u pokrajini Semnan, koji je prenosila iranska televizija.

Vijeće sigurnosti je u tri rezolucije tražilo da Iran obustavi aktivnosti oko obogaćivanja urana.

Iran odbija da obustavi osjetljive nuklearne aktivnosti, kao što su obogaćivanje urana i izgradnja reaktora na tešku vodu, kao i da Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) pruži informacije koje ona zahtijeva, kako bi rasvijetlila tamne zone u iranskom nuklearnom programu.

Islamska republika tvrdi da njen nuklearni program ima ekskluzivno civilni cilj, ali se mnoge zemlje plaše da bi on mogao da bude upotrijebljen u vojne svrhe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: