'Alternativna' poruka iz Irana
0

Ahmadinedžad naljutio Britance čestitkom

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad je u četvrtak na britanskoj televiziji Channel Four uputio božićnu čestitku Britancima i svima koji slave Božić, no britansko ministarstvo vanjskih poslova oštro je osudilo Ahmadinedžadovu čestitku.

Britance je navodno razljutilo to što je poruka iranskog predsjednika bila antisemitska i neprijateljski raspoložena prema Izraelu.

Televizijska kuća Channel Four je izabrala Ahmadinedžada da ove godine uputi "alternativnu" božićnu poruku koju ta televizija već tradicionalno objavljuje kao odgovor na čestitku kraljice Elizabete II.

"Predsjednik Ahmadinedžad izrekao je niz užasnih antisemitskih izjava. Britanski mediji mogu birati koga hoće za božićnu čestitku, ali ova godine poruka nosi mržnju, a to se neće svidjeti mnogima, rekao je glasnogovornik ministarstva.

Ahmadinedžad je, između ostalog u čestitci rekao da bi se 'Isus, da je danas živ, usprotivio agresivnim, zlovoljnim i ekspanzionističkim silama'.

Ova izjava pogodila je izraelske diplomate u Engleskoj, ali čelnici Channela Four su izjavili da su upravo htjeli čuti izjavu čovjeka s drugačijim pogledima na svijet.

'Ne želim slušati kako jedan despot kakav je Ahmadinedžad priča o Isusu dok njegova politika Isusove sljedbenike vodi u smrt', rekao je izraelski ambasador u Velikoj Britaniji, Ron Prosor.