|

Agencija AP otpušta deset posto zaposlenih

Agencija AP otpušta deset posto zaposlenih
0
F
FENA
21.11.2008. u 14:20
0
komentara
0

dijeljenja
Agencija AP otpušta deset posto zaposlenih Foto: AFP/Getty Images/File
Američka novinska agencija Associated Press (AP) planira sljedeće godine smanjiti broj zaposlenih za deset posto, nastojeći savladati finansijsku krizu u svijetu i loše poslovanje svojih novina, otkrili su u četvrtak navečer izvori iz AP-a.
U agenciji koja ukupno ima 4.100 zaposlenih u cijelom svijetu, od toga 3.000 novinara, otkaz bi moglo dobiti oko 400 zaposlenih, prenio je Reuters.

Izvršni direktor toga američkog medijskog giganta Tom Curley saopćio je vijest o planiranim novim mjerama na sastanku sa zaposlenima, naveli su izvori.

U saopćenju za štampu, dostavljenom Reutersu AP je naveo da "razmatra sva područja i načine poslovanja".

Podsjećajući na nedavnu odluku da neće zapošljavati nove radnike, AP je dodao da će možda u sljedećoj godini morati smanjiti broj zaposlenih.

"U tom slučaju, nadamo se da ćemo to postići putem prirodnog smanjenja, odnosno umirovljenja i dobrovoljnog odlaska iz kompanije", dodaje se u saopćenju.

Reuters ističe da se još ne zna kako će smanjenje broja zaposlenih uticati na proizvodnju vijesti u AP-u. Većina američkih čitalaca naiđe u novinama ili na internetu na makar jednu AP-ovu vijest dnevno.

Ta agencija ima 240 predstavništava u svijetu, veliki broj u SAD-u, a oko 1.500 američkih dnevnih listova je među članovima te grupacije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.