Svijet
319

Adrian Mutu želi usvojiti bebu koja je upala u kanalizacijsku cijev

Klix.ba
Beba 59 (Foto: AFP)
Beba 59 (Foto: AFP)
Nekadašnji nogometaš Chelseaja Adrian Mutu želi usvojiti kinesku bebu koja je spašena iz kanalizacijske cijevi. Dječak je sada dobro, a o njemu brinu roditelji njene majke.

Mutu, izbačen iz tima 2004. zbog uzimanja kokaina, se nada da će uspjeti razgovarati sa kineskim zvaničnicima o usvajanju. Svoju želju je objavio kada je beba otpuštena iz bolnice, šest dana nakon nesreće.

"Kada sam vidio bebu, rekao sam da je moram usvojiti. Sam Bog mi je poslao", rekao je za lokalnu TV stanici u rodnoj Rumuniji Mutu, koji je otac troje djece, a sada igra za francuski tim sa Korzike AC Ajaccio.

Problem predstavlja činjenica da je Rumunija na listi od 17 zemalja koje ne mogu usvojiti dijete iz Kine.

Beba je sada dobro i prepuštena je na brigu majčinim roditeljima, dok se ona još uvijek nalazi u bolnici, na rubu mentalnog kolapsa. Pojavio se i muškarac koji tvrdi da je otac te je zatražio test očinstva. "Iako majka tvrdi da je pronašla oca djeteta, mi moramo biti sigurni. Ni on sam nije siguran je li otac te je zatražio DNK testiranje“, izjavio je lokalni policajac Zhang Jianbo.

Podsjetimo, neimenovana majka rodila je dječaka, sada poznatog kao Beba 59, za kojeg tvrdi da je skliznuo u kanalizacijsku cijev, odakle ga je pokušala izvući metlom. Međutim, beba je zaglavila u cijevi te su je odatle morali spasiti vatrogasci. Policija je prihvatila majčinu priču te neće biti tužena. Beba je rođena kao plod veze za jednu noć, a majka nije mogla priuštiti abortus.

"Beba je sada zdrava. Čitava porodica zahvaljuje svima za pomoć, kao i onima koji su brinuli o djetetu. Mi ćemo mu pružiti svu svoju ljubav i štititi ga tokom odrastanja. Molimo društvo da pruži našoj porodici mirno životno okruženje“, izjavio je djed Bebe 59.

Porodica živi u gradu Jinhua, u provinciji Zhejiang na istoku Kine.