Nakon desetljeća zabrane
274

Abu Dhabi: Ujedinjeni Arapski Emirati otvaraju svoju prvu pivaru u historiji

B. H.
Foto: Side Hustle
Foto: Side Hustle
Ujedinjeni Arapski Emirati otvorili su svoju prvu pivara u Abu Dhabiju nakon desetljeća ograničenja proizvodnje alkohola.

Nova firma, nazvana Craft by Side Hustle sadrži mikropivaru i gastropub, a otvorena je u subotu u trgovačkom centru Galleria Al Maryah Island.

"Kao osnivači lokalnog craft pokreta, shvatamo odgovornost koja nam je predstavljena te smo i ponizni i oduševljeni otvaranjem prve craft pivare u Abu Dhabiju", rekao je suosnivač Side Hustle Brews and Spirits Chad McGehee lokalnim medijima uoči otvorenja.

Alkohol je ograničen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otkad su utemeljeni 1971., iako su različiti emirati zadržali različite nivoe zabrane.

Desetljećima je Dubai bio komercijalna i turistička destinacija za turiste sa Zapada, dijelom i zbog manje strogih zakona o konzumaciji alkohola.

U januaru je emirat obustavio porez od 30 posto na prodaju alkohola, što je shvaćeno kao udovoljavanje za zapadne turiste i strance.

Emirat Sharjah još uvijek drži potpunu zabranu konzumacije alkohola.

Pivara Side Hustle prva je otvorena nakon promjene pravila 2021. u Abu Dhabiju koja dopušta vlasnicima licence za alkohol da fermentiraju alkoholna pića za konzumaciju na mjesta događaja.