{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Abdullah II: Uspostaviti palestinsku državu u 2008.

F
18.6.2008. u 10:54
0
0
Abdullah II: Uspostaviti palestinsku državu u 2008.
0
Abdullah II: Uspostaviti palestinsku državu u 2008.
Jordanski kralj Abdulah II ocijenio je prilikom otvaranja konferencije dobitnika Nobelove nagrade u Petri kako bi bila "velika greška" da se ove godine propusti osnivanje nezavisne palestinske države.
"Bliski istok mora izaći iz zone prijetnji. Najvažnija etapa je mir: globalno rješavanje izraelsko-arapskog sukoba. Bila bi velika greška da se propusti prilika koju imamo ove godine: uspostaviti, najzad, suverenu palestinsku državu, nezavisnu i životvornu, uz Izreal, priznat i siguran", izjavio je kralj.

Dvadeset i devet dobitnika Nobelove nagrade sastaje se u srijedu i četvrtak već četvrtu godinu zaredom u gradu Petri da razgovara o svjetskoj ekonomiji koju je pogodila kriza hrane, javio je AFP.

Pod nazivom "Petra IV: Prema novim ekonomskim, naučnim i edukativnim horizontima", susret su zajednički organizirali Fondacija za razvoj kralja Abdulaha II i Fondacija dobitnika Nobelove nagrade za mir Eliea Wiesela.

Pet radnih grupa će razmatrati sljedeće teme: "Glad i kriza hrane", "Omladina i obrazovanje", "Nauka i tehnologija", "Umjetnost i kultura", "Energija" i "Ekonomski razvoj na Bliskom istoku".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: