Abbas vjeruje u nastavak mirovnih pregovora na Bliskom istoku

F
FENA
19.12.2008. u 22:30
0
0
Abbas vjeruje u nastavak mirovnih pregovora na Bliskom istoku
0
Abbas vjeruje u nastavak mirovnih pregovora na Bliskom istoku Foto: Reuters
Palestinski čelnik Mahmud Abbas izjavio je u petak da vjeruje u volju buduće američke administracije pod rukovodstvom Baracka Obame da će nastaviti napore koje je započeo odlazeći predsjednik George W. Bush u rješavanju izraelsko-palestinskoga sukoba.
"Nema nikakve sumnje da ćemo nastaviti te mirovne pregovore, ali sve se temelji na čvrstim osnovama koje ste vi izgradili kao predsjednik", rekao je Abas na početku razgovora s Bushom u Ovalnome uredu Bijele kuće.

"Odlučni smo da održimo naše obaveze prema mirovnom procesu, i to nije samo čista retorika, mi smo odlučni da konkretno ostvarimo tu obavezu i čvrsto vjerujemo u to, svi ti napori bit će prebačeni na novu administraciju", rekao je Abas.

Bush je izrazio zadovoljstvo usvajanjem u Vijeću sigurnosti UN-a rezolucije kojom se podržavaju mirovni napori. Prema tome tekstu "potvrđuje se podrška mirovnim naporima.
Potvrđuje se da je proces bilateralnih pregovora nepovratan i da se radi o putu ka stvaranju palestinske države i putu mira na Bliskom istoku".


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: