Pokušao izvršiti samoubistvo
0

40-godišnjak preživio pad niz Nijagarine vodopade

Klix.ba
Muškarac u 40-im godinama je preživio pokušaj samoubistva i pad sa visine od 55 metara niz Nijagarine vodopade te tako postao tek treća osoba na svijetu koja je preživjela "spuštanje" niz vodopad bez sigurnosne opreme.

Svjedoci su policiji javili da se neimenovani muškarac popeo preko sigurnosne ograde iznad vodopada i skočio u rijeku. Iako teško povrijeđen, isplivao je blizu platforme za posmatranje u podnožju vodopada i sam doplivao do obale.

"Doplivao je do obale. Najvjerovatnije ga je zahvatio vrtlog, koji ga je izbacio blizu platforme. Da ga je zahvatila struja, voda bi ga odnijela", kazao je Dan Orescanin, vođa policijskog odreda na Nijagarinim vodopadima.

Orescanin je rekao da je čovjek bio pri svijesti i da je razgovarao sa policijom, ali da se kasnije ušutio. Pretrpio je teške povrede grudnog koša, uključujući slomljena rebra i probušeno plućno krilo, piše Yahoo!

Prebačen je u bolnicu Hamilton General, gdje su mu ljekari konstatovali teške povrede. Glasnogovornica bolnice je kasnije izjavila da je u kritičnom stanju, ali da ljekari vjeruju da će preživjeti.