I dalje se ne zna uzrok
0

170 zaraženih od misteriozne infekcije u Playboyevoj vili

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Od misteriozne bolesti respiratornog sistema oboljelo je oko 170 osoba koje su prisustvovale konferenciji u Playboyevoj vili u Los Angelesu, objavili su zvaničnici. Novi podaci tako govore da je broj inficiranih mnogo veći od 80, koliko se isprva spominjalo.

Iz odjela za javno zdravstvo objavljeno je da pokušavaju stupiti u kontakt sa svim gostima trodnevne konferencije DOMAINfest Global, na koju je pristiglo 700 internetskih profesionalaca iz 30 zemalja, piše AFP.

"Do danas ih je 170 prijavilo bolest i simptome poput groznice, jeze, neugodnosti i kašlja", navodi se u saopštenju i dodaje da odjel istražuje nekoliko lokacija na kojima se održavala konferencija, a među njima se nalazi i vila vlasnika Playboya Hugha Hefnera.

Još uvijek nije utvrđen izvor infekcije.

Podsjetimo, mnoge osobe prijavile su da su se razboljele nakon što su 3. februara posjetile Hefnerovu vilu, centar Playboyevog carstva. Svi učesnici konferencije u petak su kontaktirani i upozoreni o mogućim problemima sa disanjem, a neki su prijavili da imaju simptome legionarske bolesti.