Velika Britanija
0

17. žrtva u "gradu samoubica“

Sarajevo-x.com
Bridgend
Bridgend
Grad Bridgend u Velikoj Britaniji u tamošnjim medijima je poznatiji pod nazivom "grad samoubica“. Naime, u posljednjih nekoliko mjeseci u ovom gradu samoubistvo je izvršilo 16 tinejdžera, a prije nekoliko dana ubila se i 16-godišnja Jenna Parry.

[SLIKA]1[/SLIKA]Vijest o smrti učenice Jennne Parry odjeknula je u lokalnim medijima samo nekoliko dana nakon što su njena rodica i rođak, također maloljetnice, izvršili samoubistvo.

Jenna je pronađena obješena o jedno drvo, a policija koja istražuje česta samoubistva tinejdžera tvrdi da ne postoji nikakav pakt o samoubistvima među tinejdžerima iz Bridgenda, izvještava Daily Mail.

Jenna Parry je 17. tinejdžerka koja je izvršila samoubistvo u ovom gradu u posljednjih dvanaest mjeseci.

Policija tvrdi da iako je broj samoubistava među tinejdžerima izuzetno visok i zabrinjavajući, ne postoje dokazi o dogovoru među lokalnom omladinom.

Osnovana je i posebna policijska jedinica koja istražuje ova samoubistva.

Prijatelji i porodica mlade Jenne šokirali su se nakon što je pronađeno beživotno tijelo ove mlade djevojke. "Vidjela sam je samo noć prije nego se ovo desilo. Smijala se i bila je vesela. Ne mogu da vjerujem“, kazala je Jennina bliska prijateljica Lisa Jones.