Stravičan zločin u Tanzaniji
0

13-godišnju djevojčicu natjerali na seks s psom

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dva muškarca i jedna žena u srijedu su u gradu Dar Es Salaam u Tanzaniji osuđeni na po 20 godina zatvora jer su natjerali djevojčicu da spolno opći s psom, prenosi AFP.

Vijest o izricanju kazne monstrumima koji su 13-godišnjakinju natjerali na seks s psom AFP-ju je dojavila služba za odnose s javnošću tanzanijske policije.

Troje ljudi, Job Mlama (30), Anicet Edward, (30) i Shija Madata (18) koji su počinili stravični zločin bili su zaposleni u kanadskoj kompaniji Barrick Exploration Africa Limited (BEAL) koja se bavi raščišćavanjem tla od mina.

U vrijeme kad se zločin desio, osuđena trojka radila je u gradu Mwanzi, 800 kilometara udaljenom od glavnog grada Dar Es Salaama.

U presudi piše da su osuđeni u noći zločina djevojčicu zatvorili u jednu od prostorija kampa kompanije Beal te je primorali na seks s psom tokom noći.

Grupe za zaštitu ljudi ogorčene su presudom jer im se čini preblagom za takav zločin.

'Ovaj čin zaslužuje smrtnu kaznu ili doživotni zatvor. Neka ovaj slučaj bude primjer svima koji su u životu učinili ili pomislili sličnu stvar', izjavila je jedna aktivistica za prava ljudi.