Skandal u državi Ohio
0

11-godišnjakinja optužena za silovanje

Sarajevo-x.com
Foto:Ilustracija
Foto:Ilustracija
U Sjedinjenim Američkim Državama šokantan slučaj našao se na sudu. Djevojčica kojoj je tek 11 godina optužena je za silovanje u Zanesvilleu u državi Ohio.

Kako piše lokalni list Zanesville Times Recorder, policijski izvor izjavio je da je osumnjičena imala seksualne odnose sa dva dječaka i jednom djevojčicom, od kojih su svi mlađi od 10 godina.

"Vjerujem da je ovo najmlađi prekršilac zakona kojeg smo imali", kaže inspektor Randy Ritchason. "I ranije smo imali mlađe tinejdžere, ali ona je najmlađa osoba s kojom smo imali posla."

Ovaj inspektor ranije se susreo i sa slučajem kada je 13-godišnji dječak također optužen za silovanje, piše list.

"Mislim da ljudi trebaju shvatiti da optužba za silovanje podrazumijeva čak i najmanji takav prekršaj", objašnjava Ritchason. "To ne mora značiti da je osumnjičeni nekoga svezao, pretukao i potom silovao."

Socijalna radnica u okrugu Muskingum Rhonda Hinkle ističe kako je problem u savremenom društvu.

"Imamo toliko izmiješanih porodica, tehnologiju kojoj i najmlađa djeca imaju pristup i potpuno drugačiji sistem vrijednosti i probleme koje nikad prije nismo imali", smatra ona i dodaje šokantni podatak kako postoje slučajevi kada djeca od 10 ili 11 godina imaju seksualne odnose.

"Jedan od najvećih problema je kad ne znate gdje vam je dijete i s kim je", upozorava Hinkle