vijesti
130

Snijeg napravio saobraćajni haos u Evropi i ostavio hiljade ljudi bez struje

Klix.ba
Francuska (Foto: AFP)
Obilne sniježne padavine paralizirale su pojedina područja u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj uzrokujući haos u saobraćaju.

Gust snijeg i jaki udari vjetra napravili su velike probleme stanovnicima Velike Britanije. Stotine letova je otkazano, obustavljeno je saobraćanje trajektima, a brojni su vozači zaglavljeni na cestama.

Više od 100.000 Britanaca ostalo je u mraku nakon što je gusti snijeg oštetio električne kablove. Kako piše Telegraph, najgore je na zapadu zemlje gdje jaki udari vjetra onemogućavaju kretanje.

Meteorološke službe najavljuju dodatno pogoršanje vremena i pad temperature do minus 10 stepeni celzija, a strahuje se da bi moglo biti i ljudskih žrtava.

Policija je izdala upozorenje da se na put ne ide bez prijeke potrebe. I u Njemačkoj je stigla prava zima. Snijeg je zabijelio veći dio zemlje, a niske temperature uzrokovale su poledicu.

Na zapadu zemlje izdata su upozorenja da bi snijeg mogao uzrokovati probleme u saobraćaju. Slično je i u Francuskoj gdje su zbog obilnog snijega najveće probleme imali vozači.