vijesti
3

Smještaj za 280 studenata Univerziteta u Banjoj Luci na čekanju

Piše: T. Č.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Četvrti paviljon banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla" neće biti otvoren početkom nove akademske godine, ili preciznije od oktobra, kako je ranije obećano iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Obećanje koje su početkom juna predstavnicima studenata uputili rektor Univerziteta u Banjoj Luci Stanko Stanić i predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović ni ovaj put nije ispunjeno.

Zoran Babić, direktor Studentskog centra, ističe da iako trenutno stanje nije zadovoljavajuće, vjeruje da će četvrti paviljon biti osposobljen krajem novembra, te da će na taj način smještaj dobiti dodatnih 280 studenata.

Predsjednik Unije studenata RS Borivoj Obradović kaže da studenti neće sjediti skrštenih ruku ukoliko se data obećanja ne ispune.

"Ukoliko paviljon bude otvoren do sredine novembra nema nikakve potrebe za našom reakcijom i nadamo se da će ovo obećanje biti ispunjeno. Inače studentski zahtjevi o pitanju izgradnje domova su aktuelni i ne podrazumijevaju bilo kakvo odustajanje, pogotovo kada je riječ o izgradnji domova na Palama, Lukavici i Foči", kaže Obradović.

Kada četvrti paviljon bude pušten u upotrebu, studenti u Banjoj Luci imat će na raspolaganju oko 1.750 kreveta.