{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština HNK povukla Nacrt budžeta za 2012. godinu

F
13.9.2012. u 17:53
0
1
Skupština HNK povukla Nacrt budžeta za 2012. godinu
0
Skupština HNK povukla Nacrt budžeta za 2012. godinu
Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj sjednici u Mostaru povukla je Nacrt izmjena i dopuna kantonalnog budžeta za 2012. godine i vratila ga Vladi tog kantona na doradu.
"Kantonalna vlada tebala bi za desetak dana, odnosno do 24. septembra, ugradit u Nacrt i protekla dva mjeseca zato što Skupština u to vrijeme nije zakazivala sjednicu, a isplaćivane su plaće i za juli u august", objasnio je predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a i zastupnik u Skupštini HNK Aner Žuljević.

Po Žuljevićevim riječima, brojke sadašnjeg nacrta izmjena i dopuna budžeta ne odgovaraju činjeničnom stanju, odnosno prikazan je minus u budžetu od 5 miliona, a realno, po njemu, riječ je o gotovo 10 miliona maraka.

Skupština je, uz četri suzdržana glasa, dala suglasnost na statute zdravstvenih sutanova - Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, RMC "Dr. Safet Mujić" Mostar i Opću bolnicu Konjic sa zaključkom da se dopuni procedura uz suglasnost Vlade HNK kada je u pitanju diobena bilanca bolnica Konjic i RMC-a Mostaru, odnosno da te dvije bolnice odvoje statute domova zdravlja i bolnica.

Skupština je dala suglasnost i na Statut Fonda za zaštitu okoline HNK, uz određene izmjene i dopune tehničke prirode.

Skupština je danas zaključila da Vlada pripremi akt kojim će se regulirati privremeno rješenje osnivačkih prava Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta "Džemal Bijedić".

Na današnjoj sjednici usvojen je i zaključak o davanju ovlaštenja Vladi HNK da provede proceduru u predmetu dodjele koncesije za eksplotaciju mineralne sirovine boksita na ležištima "Jasenjani" Grad Mostar i "Jsenice" Duge Njive.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: