{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Situacija u Siriji krajnje neizvjesna

20.4.2012. u 08:08
0
0
Situacija u Siriji krajnje neizvjesna
0
Situacija u Siriji krajnje neizvjesna
Generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon je izjavio da je situacija u Siriji krajnje neizvjesna.Ban Ki-moon je rekao da je vidio dokaze da nasilje nije prestalo.
Dopisnici BBC-a su javili da su bili svjedoci napada helikoptera na sela u regiji Jabel az-Zawiya, gdje su poginule najmanje dvije osobe.

U međuvremenu je Hillary Clinton, američka državna sekretarka, pozvala na globalni embargo na oružje ukoliko Sirijska vlada nastavi kršiti primirje.

Francuski ministar vanjskih poslova je rekao da će, ukoliko UN-ov mirovni plan ne uspije, Sirija biti na putu civilnog rata. Strahuje se da bi se sirijski konflikt mogao prenijeti i na šire područje.

Ban Ki-moon je naglasio da, ukoliko želi smiriti situaciju, Sirijska vlada mora osigurati slobodu kretanja stranim posmatračima, kojim je prethodno, iz sigurnosnih razloga, zabranila ulazak u grad Homs.

Prvi posmatrači su sa Vladom već potpisali preliminarne sporazume, a pregovori sa opozicijom su u toku. Prema sporazumu, posmatrači će imati pristup sirijskim helikopterima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: