Stigao u Adanu
467

Senad Hadžić nadomak sirijske granice

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Ekonomista iz Banovića, Senad Hadžić, koji je iz svog rodnog grada krenuo s ciljem prelaska 6.000 kilometara do Mekke pješke, stigao je u turski grad Adanu.

Hadžića je u Adani dočekalo Bratsko udruženje Bošnjaka za kulturu i solidarnost. U izjavi za agenciju Anadolija, Hadžić je objasnio kako je prije dvije godine htio ići na hadž avionom, ali da je usnio pet snova u kojima su mu prikazani putevi kojima će proći, te je krenuo pješke prema Mekki.

"Nacrtao sam na papir mjesta koja sam sanjao. Mjesta kroz koja sam prolazio u svom putovanju bila su ta mjesta iz crteža. Iste snove sam sanjao još dva puta, kad sam na putu legao da se odmorim" kazao je Hadžić.

Hadžić je izjavio da je posjetio groblje svojih roditelja prije nego što je krenuo i da se oprostio od svoje sestre, te dodao da nastavlja svoje putovanje bez obzira na poteškoće na koje je naišao.

Kazavši da ima oko 2.500 kilometara puta pred sobom do Mekke, Hadžić je naglasio da su mu jedino vjera i ljubav u Boga pomogli da preživi sve poteškoće sa kojima se susretao.

Hadžić, koji je krenuo na put sa 1.200 KM, objasnio je da sa ovakvom sumom u Istanbulu ili nekom sličnom gradu, čovjek može ostati pet dana, ali da je on, uz Božiju pomoć, stigao i do Adane.

"Nastavit ću put kroz Siriju, ne kroz Irak. Znam da je rat u Siriji i da je opasno. Nemam nikog ko bi me štitio. Proći ću kroz Siriju uz zaštitu molitvi. Ništa se ne može ispriječiti ispred smrti. Nakon Sirije, kroz Jordan ću stići u Mekku. Nastavit ću put uprkos svim poteškoćama i stići ću do Kabe" rekao je Hadžić.