Uoči posebne sjednice
15

Šef Kluba SNSD-a u Skupštini RS-a: Ne želimo politički sarađivati sa SDA

D. Be.
Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Igor Žunić potvrdio je danas na konferenciji za novinare da je vladajuća većina predložila da se na posebnoj sjednici raspravlja o smjeni potpredsjednika Skupštine RS-a Senada Bratića.

"Smjena je predložena u dogovoru koalicionih partnera, zasnovana na platformi koja je postavljena tokom formiranja koalicije. Razlog je deklaracija koju je donijela SDA, a u čijem donošenju je kao visoki funkcioner SDA učestvovao i Senad Bratić", istakao je Žunić, prenosi RTRS.

On smatra da je ova deklaracija antiustavna i antidejtonska te je dodao da je protiv interesa Republike Srpske.

"Zbog toga ne želimo više politički sarađivati sa SDA. Deklaracija negira Republiku Srpsku, njene vrijednosti, Ustav i Dejtonski sporazum. Znači sve na čemu je zasnovana politika vladajuće koalicije", naglasio je on.

Izjavio je da, kako bi ispunili poslovnik NSRS, ne postoji mogućnost da se na današnjoj redovnoj sjednici predloži potpredsjednik NSRS-a.

"Očekujemo se da će na narednoj redovnoj sjednici jedna od tačaka biti izbor potpredsjednika NSRS-a iz bošnjačkog naroda", dodao je Žunić.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Vidić rekao je da će ova politička partija prije posebne sjednice odlučiti kako da se izjasni o navedenom zahtjevu, ali da će sve biti u skladu s patriotskim uvjerenjima.

Poslanica PDP-a Јelena Trivić rekla je da će ova partija podržati smjenu Bratića, jer je to tražila i ranije.