vijesti
10

SBK: Muškarac pretukao suprugu, povrijeđen i četverogodišnji dječak

Piše: E. F.
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Na području Srednjobosanskog kantona proteklog vikenda povrijeđene su dvije žene i jedan četverogodišnji dječak u dva odovojena slučaja nasilja u porodici. Dva muškarca su uhapšena i to u Kiseljaku i u Donjem Vakufu.

Kako nam je pojasnio Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK, u Kiseljaku je suprug, odnosno dvadesetogodišnji M. G., pretukao svoju suprugu D. G., a prilikom svađe i tuče, povrijeđen je ičetverogodišnji dječak A. B.

Navodno, radi se o prijatelju bračnog para koji se u trenutku najprije verbalne prepirke pa i tuče našao u istoj prostoriji sa ovim bračnim parom. Usljed svađe razbijena je čaša koja je okrznula i povrijedila dijete.

Oboma je pomoć pružena u Domu zdravlja u Kiseljaku u subotu nešto iza 04:00 sati, a medicinski radnici su cijeli slučaj prijavili policiji.

Nakon toga, oboje su prebačeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Nasilni muškarac pretukao je suprugu u stanu u kojem je ona bila smještena u tom trenutku, a u kojem je bio i četverogodišnji dječak. Osumnjičeni je pronađen i priveden u njegovoj porodičnoj kući u Kiseljaku", kazao je Prohan za Klix.ba.

Nasilje u porodici dogodilo se i u Donjem Vakufu. Naime, kako saznajemo, nana je prijavila napad na unuku.

"Sedamdesettrogodišnja žena prijavila je da Č. E. zlostavlja njenu unuku. Policija je izašla na mjesto događaja i uhapsila osumnjičenog koji je inače nevjenčani suprug njene unuke", kazao je Prohan za Klix.

Povrijeđenoj ženi pomoć je ukazana u lokalnom Domu zdravlja, gdje utvrđeno da je zadobila lakše povrede.