Oduzeli mu vozilo
1k

Sarajevska policija pronašla i privela vozača koji je jurio gradom 205 kilometara na sat

Dž. L.
Sarajevska policija privela je vozača koji se snimao vozeći više od 200 kilometara na sat glavnom gradskom saobraćajnicom. On bi trebao biti kažnjen za saobraćajne prekršaje, dok mu je u međuvremenu oduzeto vozilo.
Nakon što je na portalu Klix.ba objavljen video na kojem se može vidjeti opasno brza vožnja gradom, i to ulicom Bulevar Meše Selimovića gdje je kretanje vozila ograničeno na 60 kilometara na sat, iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su uspjeli identifikovati i privesti vozača.

Kako nam je potvrđeno iz policije, riječ je o 26-godišnjem O. E. koji je upravljao vozilom marke "VW Golf 7" registarskog broja T50-J-026, i to dana 8.11.2020. godine oko četiri sata ujutru, krećući se brzinom od 205 kilometara na sat.

O. E. je pozvan u službene prostorije gdje je uzeta njegova izjava, a o svemu je upoznat i dežurni sudija Prekršajnog odjeljenja Općinskog suda u Sarajevu. Na osnovu naredbe sudije, 26-godišnjaku je oduzeto vozilo kojim je počinio prekršaj.

"Ovom prilikom apelujemo na sve one koji svojom neodgovornom vožnjom ugrožavaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju, da se suzdrže od takvih ponašanja, jer policijski službenici Uprave policije nemaju, niti će imati bilo kakav vid tolerancije prema počiniocima ovakvih i sličnih teških saobraćajnih prekršaja. Naprotiv, iskoristiti ćemo sve zakonom dozvoljene mogućnosti da ovakvi slučajevi, odnosno, počinioci ovakvih i sličnih prekršaja budu najstrožije sankcionisani", istakao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ovog prekršaja nakon čega će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Podsjetimo da je sarajevska policija jučer privela i mladića koji se snimao vozeći centrom grada brzinom od 140 kilometara na sat.