{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Zukorlić: Večeras ne važi sitno, samo 500 eura i više

28.3.2013. u 10:50
9
376
Zukorlić: Večeras ne važi sitno, samo 500 eura i više
9
Zukorlić: Večeras ne važi sitno, samo 500 eura i više
Muamer Zukorlić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić sredinom marta boravio je u Luksemburgu, gdje se susreo sa tamošnjim Bošnjacima, od kojih je tražio donacije za kulturni centar Bošnjaka u Petnjici u općini Berane.
Cijeli skup bio je posvećen popisu stanovništva u BiH u okviru kampanje "Bitno je biti Bošnjak".

"Večeras ne važi sitno... Nadam se da ste me razumjeli. Nema ono 20, 50, 100 eura... To nema, nego ćemo od 500 pa naviše. Ispod 500 mogu studenti, učenici i nezaposleni. Ko je prvi za 5.000 da ovi drugi vide da takvi postoje", upitao je Zukorlić vidno zadovoljan što je u publici bilo donatora koji su ponudili 5.000 i 10.000 eura.

"Onaj ko se predomisli, može da se vrati na 5.000. Silazimo na 1.000 eura, ovdje će da bude gužva, ako Bog da. Hiljadu može i ko ne može", dodao je Zukorlić.Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji kazao je na ovom skupu kako će 500 eura davati oni koji su mislili da neće dati ništa.

"...Brzo se i jako osevapiš. Pročistiš dušu, porodicu, zdravlje... Sve te krene, u poslu, saobraćaju, svugdje...", kazao je muftija Zukorlić na skupu u Luksemburgu.

Navodno, do kraju večeri je sakupljeno ukupno 77 hiljada eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: