Otac poznatog srpskog violiniste
0

Zoran Milenković seksualno zlostavljao učenice?

Sarajevo-x.com
Zoran Milenković
Zoran Milenković
"Poljupci i zagrljaji bili su potpuno nevini", izjavio je talijanskim novinarima Zoran Milenković (62), otac proslavljenog srpskog violiniste Stefana Milenkovića, povodom optužbi da je kao profesor u muzičkoj školi seksualno zlostavljao tri maloljetne učenice.

Milenković je za talijanski list "Trentino" naveo kako u njegovim postupcima nije bilo zle namjere i da mu je teško zbog optužbi.

Zoranu Milenkoviću, cijenjenom srpskom violinisti, profesoru i kompozitoru koji 15 godina živi u Italiji, istražni sudija stavio je na teret da je grlio, milovao i ljubio po vratu svoje dvije učenice kojima je držao privatne časove violine od oktobra 2009. do maja 2010. godine. One su tada bile stare 13 i 15 godina, prenosi srbijanski list Blic.

Tužilaštvo u talijanskoj pokrajini Trentino pokrenut će istragu i povodom trećeg incidenta koji je prijavila djevojka koja tvrdi da ju je Milenković seksualno uznemiravao prije deset godina, kada je bila 13-godišnjakinja. Ona je medijima rekla da je smogla snage da progovori tek sada, kada je vidjela da je Milenković uhapšen i izveden pred sud. Poslije njenog izjašnjavanja, sud je odlučio da spoji sva tri predmeta, zbog čega je nastavak procesa odložen za 21. oktobar.

Poznatom kompozitoru i profesoru violine, koji je od hapšenja 28. maja boravio u zatvoru u mjestu Monotorio kod Verone, određen je kućni pritvor u kojem se nalazi od 15. juna.

Zoran Milenković ima dva sina iz prvog braka, poznatog violinistu Stefana i Filipa, i petoro djece iz drugog. Prije godinu dobio je blizance sa suprugom Marijom Karlom, svojom nekadašnjom studentkinjom. Njome se oženio nakon što se 1999. razveo od tadašnje supruge Lidije.