Zimska bajka u Zagrebu: Posjetitelji uživaju u prazničnoj atmosferi

A
Anadolija
30.12.2015. u 18:45
0
12
Zimska bajka u Zagrebu: Posjetitelji uživaju u prazničnoj atmosferi
0
1/11 Foto: Anadolija
2/11 Foto: Anadolija
3/11 Foto: Anadolija
4/11 Foto: Anadolija
5/11 Foto: Anadolija
6/11 Foto: Anadolija
7/11 Foto: Anadolija
8/11 Foto: Anadolija
9/11 Foto: Anadolija
10/11 Foto: Anadolija
11/11 Foto: Anadolija
Od početka Adventa zagrebački gradski centar postao je najposjećeniji dio grada u kojem posjetitelji mogu naići na mnoštvo sadržaja i događanja tematski vezanih uz Božić i Novu godinu.
Svaku večer ispred Zagrebačke katedrale uprizoruju se žive jaslice u kojima kostimirani glumci uz scenografiju uživljavaju novozavjetnu priču rođenja Božjeg sina, uz prisutnost pravih životinja, magarca, ovaca i dr., što najviše razveseljava najmlađe posjetitelje.

Niže, na Trgu bana Jelačića, glavna ponuda su različite kobasice u pecivu uz kuhana vina sa klinčićima i cimetom, sve na otvorenom.

Zrinjevac svaku večer nudi muziku uživo uz strane i domaće hitove, a na Tomislavcu je aktivno veliko klizalište na kojem je moguće iznajmiti klizaljke i klizati na dugačkoj zaleđenoj stazi. 

Čitav park Zrinjevac i sve ulice u centu okićene se raznobojnim svjetlima lampica koje se pale kako bi gradu dale nezaboravan ugođaj. Zbog svoje ljepote u ovo adventsko vrijeme, Zagreb je proglašen za jednu od najpoželjnijih europskih destinacija za novogodišnji odmor.


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: