|

Zbog toplijeg vremena umrle četiri osobe u Osijeku

Zbog toplijeg vremena umrle četiri osobe u Osijeku
0
S
SRNA
11.1.2011. u 18:46
0
komentara
0

dijeljenja
Zbog toplijeg vremena umrle četiri osobe u Osijeku
Tokom vikenda u Osijeku su zbog naglog otopljenja preminule četiri osobe s kardiološkim problemima, a zbog pretoplog vremena za ovo doba godine juče je preminula još jedna osoba.
Zbog prvog talasa otopljenja tokom prošlog vikenda u Kliničko-bolčničkom centru u Osijeku odnio je tri života.

Dežurna kardiološka ambulanta KBC-a uče je cijeli dan bila krcata, a dežurni ljekar Andrea Džumhur rekla je za "Glas Slavonije" da je pritisak pacijenata bio gotovo neizdrživ.

"Primili smo veliki broj pacijenata sa srčanim problemima, a gužva nije prestajala cijeli dan. Radilo se mnogo više od ambulantnog prosjeka. Nažalost, juče smo zabilježili i jedan smrtni slučaj od posljedica srčanog udara", rekla je Andrea Džumhur.

Šef županijske Hitne pomoći Blaženko Vinković precizirao je da su juče samo u dnevnoj smjeni primili oko 160 poziva, a da su ekipe izlazile na teren 50 puta. "Najviše su našu pomoć tražili kronični neurološki i kardiološki bolesnici", kaže Vinković koji je upozorio kronične bolesnike da dodatno pripaze na zdravlje u danima koji slijede.

Sljedeća dva dana očekuje se pad temperature što će biti olakšanje za hronične bolesnike, ali već za vikend dolazi novo otopljenja. Tokom vikenda će temperatura u Osijeku opet biti iznad 10 stepeni Celzijusovih a ponovo će duvati i južni vjetar.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.