Regija
0

Zbog pomaganja u ubistvu u Budvi uhapšen državljanin BiH

FENA
Foto: Vijesti.me
Foto: Vijesti.me
Službenici Uprave policije MUP-a - Centra bezbjednosti Budva su, u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije i u koordinaciji i po nalogu nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, u kratkom roku ostvarili značajan napredak u rasvjetljavanju teškog ubojstva počinjenog prekjučer (7. 12.) u Budvi te identifikovali i lišili slobode dvije osobe.

Policijski službenici su lišili slobode V.Š. (34), rođenog u Jajcu, a nastanjenog u Banjoj Luci, državljanina Bosne i Hercegovine i M.B. (36) iz Niša, državljanina Republike Srbije, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teško ubistvo putem pomaganja, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a Crne Gore.

Policijsko-tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da su V.Š. i M.B. izvršitelju teškog ubistva pružili pomoć u izvršenju kaznenog djela.

Osim identifikovanja te dvije osobe, policijski službenici su, postupajući na osnovu konkretnih podataka do kojih su došli, izvršili pretrese na više lokacija u Budvi i pronašli predmete i tragove koji se dovode u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela, a koji će se nakon provedenih forenzičkih vještačenja i analiza koristiti za potrebe kaznenog postupka.

Osim toga, pronađeni predmeti i tragovi mogli bi biti od značaja i za rasvjetljavanje drugih teških kaznenih djela počinjenih na teritoriji Crne Gore.

Osumnjičeni V.Š. i M.B. će u zakonskom roku biti provedeni nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno kazneno djelo.

Podsjećamo, teško ubojstvo je izvršeno prekjučer, 7. decembra u caffe baru "Trofej" u Bečićima, općina Budva, kada je došlo do upotrebe vatrenog oružja od za sada nepoznate osobe. Tom prilikom smrtno su stradali Đ.B. (32) i D.Z. (69) dok je povrede zadobio I.S., svi iz Budve.