|

Zbog magle i kvara na aerodromu Zagreb kasnili letovi

Zbog magle i kvara na aerodromu Zagreb kasnili letovi
0
F
FENA
12.12.2010. u 14:24
3
komentara
0

dijeljenja
Zbog magle i kvara na aerodromu Zagreb kasnili letovi Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Jutrošnji letovi Croatia Airlinesa iz Dubrovnika, Zadra, Sarajeva i Skoplja za Zagreb su zbog magle preusmjereni na splitski aerodrom, a avion koji je krenuo iz Splita doletio je do zagrebačkog aerodroma, ali također nije mogao sletjeti, već je bio primoran vratiti se u Split, saopćila je danas Croatia Airlines.
Razlog tome je kvar uređaja "Instrument landing system", koji u aerodromu Zagreb omogućuje slijetanje po magli. Iako oprema aviona Croatia Airlinesa omogućava slijetanje i po magli za kategoriju II i IIIb, pri čemu je za slijetanje potrebna vidljivost od 300 i od 75 metara, jutros to nije bilo moguće, jer je zagrebački aerodrom bio dostupan samo za kategoriju I, pri čemu je za slijetanje potrebno 550 metara vidljivosti, što danas nije bio slučaj.

Posljedično, otkazani su i letovi Zagreb – Munchen – Zagreb i Zagreb – Zurich – Zagreb. Kako bi osigurala da stignu na svoja odredišta, Croatia Airlines je putnike s tih letova preusmjerila na druge letove. Zbog cjelokupne situacije, oko 600 putnika Croatia Airlinesa danas je kasnilo na svoja odredišta, dio njih će izgubiti svoje konekcije za treća odredišta, a Croatia Airlines zbog svega trpi izravne i neizravne štete.

Croatia Airlines se, uprkos činjenici da nije odgovorna za novonastalu situaciju, ispričava svim putnicima koji su na svojim putovanjima doživjeli poteškoće i kašnjenja, stoji u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...