Regija
1

Zbog jake bure, otok Brač u Hrvatskoj odsječen od kopna

FENA
Zbog jake bure u srijedu cijeli dan ne plove trajekti i katamarani prema Braču u Hrvatskoj te je taj otok odsječen od kopna. Posljedni trajekt iz Splita isplovio je prema Supetru u utorak, izjavio je kordinator Jadrolinije za splitsko plovno područje Ante Mrvica.

"Jak vjetar na moru između kopna i Brača puše duže od 20 sati, što je neuobičajeno", rekao je za Hinu Mrvica i dodao kako vjetar dugo puše tako velikom snagom te prisiljava da se zaustavi plovidba trajekata i katamarana prema tom otoku.

Iz splitske gradske luke u utorak u 18:30 sati isplovio je posljednji trajekt prema Supetru, nakon čega je zapuhao jak vjetar. Već u 20:30 sati iz Splita prema Supetru nije isplovio trajekt, rekao je Mrvica u srijedu kasno poslijepodne.

U splitskoj gradskoj luci, osim mnogih putnika, na čekanju je i više kamiona s prehrambenim namirnicama i potrepštinama za Bračane. Mrvica je napomenuo kako niske temperature ne bi trebale loše utjecati na hranu te da bi se zbog dugog čekanja neki dobavljači mogli vratiti i ne dostaviti robu na Brač.

U srijedu je iz Sumartina na Braču isplovio trajekt prema Makarskoj, ali ga je ispred gradske luke u Makarskoj jaka bura omela u pristajanju te se vratio u Sumartin, rekao je Mrvica.

Dodao je kako su u prekidu i sve katamaranske veze iz Splita prema srednjodalmatinskim otocima, a da prema drugim otocima trajekti plove.