Regija
0

Zbog etničkih sukoba odgođene utakmice prvenstva Makedonije

FENA
Utakmice makedonske prve i druge nogometne lige suspendirane su do daljnjega nakon etničkih sukoba u toj državi, objavio je Makedonski nogometni savez.

Trima klubovima iz Tetova, gdje je u većini albansko stanovništvo, naređeno je da igraju svoje utakmice na neutralnom terenu nakon incidenta u kojem je napadnut policajac.

Nakon savjetovanja s ministarstvom unutarnjih poslova, odlučili smo staviti prvu i drugu ligu na mirovanje dok se napetosti na području Tetova ne smanje, izjavio je glavni tajnik Saveza Igor Klimper.

Dva navijača makedonskog prvaka Shkendije iz Tetova, u kojem igraju većinom etnički Albanci i za kojeg navijaju većinom albanski navijači, napali su u nedjelju skupinu makedonskih školaraca i nožem izboli policajca koji im se suprostavio.

Nakon što su uhićeni i zadržani u pritvoru na 30 dana, radikalni navijači Shkendije zaprijetili su da će izazvati ozbiljne incidente na utakmici protiv vodećeg Vardara koja se trebala igrati u srijedu.

Etničko nasilje u Makedoniji eruptiralo je prije dva tjedna, kada je policijac koji nije bio na dužnosti ustrijelio dva etnička Albanca zbog svađe oko mjesta za parkiranje u Gostivaru.