Valjevo
0

Završila premetačina kuća u potrazi za haškim bjeguncima

FENA
Pripadnici srbijanske Žandarmerije, postrojba u sastavu policije, završili su u ponedjeljak popodne premetačinu porodičnih kuća valjevskih industrijalaca Vidoja i Vladislava Vujića i njihove tvrtke "Vujić-Valjevo" koja je potrajala pet sati u sklopu istrage o pomagačima haškog bjegunca Ratka Mladića.

Voditelj Vladina Koordinacijskog tima za saradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić za Radio televiziju Srbije (RTS) izjavio je kako je ta akcija dio redovitih aktivnosti kako bi se ušlo u trag još dvojici haških bjegunaca - optuženika Mladića i Gorana Hadžića - te njihovim pomagačima i financijašima. Službenih saopštenja o toku akcije još nema.

I beogradski su elektronički mediji popodne objavili kako je akcija "dio širih operacija potrage za haškim optuženicima". Po medijskim saznanjima žandari su u kućama braće Vujić sve pregledali, svaki papir i sve porodične fotografije, od kojih su neke i zadržane.

Braća Vidoje i Vladislav Vujić su, kako navode mediji, u dobrim odnosima s vođama više političkih stranaka u Srbiji, a Vladislav je bio i član Centralne otadžbinske uprave Šešeljeve Srpske radikalne stranke (SRS). Nakon raskola te stranke prišao je Tomislavu Nikoliću i njegovoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS).