Nakon teške nesreće
0

Završena identifikacija žrtava

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Na patologiji splitskoga Kliničkog bolničkog centra jutros je završena identifikacija žrtava jučerašnje nesreće nagibnog vlaka u Rudinama, pokraj Kaštela, u kojoj je poginulo šestero putnika, a 55 ih je ozlijeđeno.

Obitelji stradalih potvrdile su identitet svih šestero stradalih u toj nesreći.

Šef Odjela patologije KBC-a Split dr. Šime Anđelinović dao je novinarima popis tragično poginulih putnika te potvrdio kako je jutros obavljena i završena identifikacija žrtava.

Prema tom popisu, u željezničkoj nesreći u Rudinama kod Kaštela živote su izgubili Domagoj Alvir (21) iz Zagreba, Emil Andrić Gaj (54), s dvojnom putovnicom i s prebivalištem u Sloveniji, Krešimir Trajbar, Francuskinja hrvatskog podrijetla Lorraine Bodet te Petra Radić (18) iz Zagreba i Mirna Rogan iz Zagreba.

Splitska policija jutros nije imala podatke o rezultatima alko testa kojeg su još jučer obavili nad strojovođom nagibnog vlaka, a koji je i sam zadržan na daljnjem liječenju u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split.

Stanje 13-ero zadržanih na liječenju stabilno je i izvan su životne opasnosti, doznaje se u bolnici.

Među ozlijeđenima na liječenju u bolnici jedna je Francuskinja, a ostali su hrvatski državljani, najviše iz Zagreba i Splita. Jedino dijete među ozlijeđenima je 14-godišnjak iz Splita, koji je smješten na Dječjoj kirurgiji.

Jutros je policija svim putnicima iz nagibnog vlaka smrti počela vraćati osobne stvari koje su im nakon nesreće ostale u vagonima, a javno su pozvali sve one koji su bili u vlaku da im se jave u zgradu Policijske uprave splitsko-dalmatinske na adresi Tgr hrvatske bratske zajednice 9 ili na broj 021 307 111 kako bi se dogovorili oko preuzimanja prtljage.

Inače, na terenu u Rudinama je jutros nastavljen očevid kojeg vodi dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu Davor Svalina.