{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završen sastanak o odbrambenim reformama u JI Evropi

F
21.6.2008. u 17:57
0
0
Završen sastanak o odbrambenim reformama u JI Evropi
0
Završen sastanak o odbrambenim reformama u JI Evropi
U slovenskom Podčetrtku u subotu je završen dvodnevni neformalni sastanak predstavnika ministarstava obrane država jugoistočne Evrope posvećen pregledu i jačanju regionalne saradnje na tom području, te reformama vezanim uz priključivanje euroatlantskim asocijacijama.
Susret kojemu su prisustvovali i predstavnici Evropske unije i NATO saveza protekao je u znaku jačanja međusobnog povjerenja, potvrde opredjeljenja da je budućnost svih država u regiji u euroatlantskim ustanovama, te želje svih sudionika da EU ostane aktivna u regiji, izjavio je nakon sastanka na konferenciji za novinare slovenski ministar obrane Karel Erjavec.

Erjavec je dodao da su reforme za uključivanje u euroatlantske strukture zahtjevan propces i da ih treba voditi transparentno.

Erjavec je istaknuo Hrvatsku kao primjer uspješnog približavanja euroatlantskim organizacijama jer je već dobila pozivnicu za NATO, te pregovara o članstvu u Europskoj uniji.

Ostale države u regiji već imaju sklopljene sporazume o stabilizaciji i pridruživanju s EU-om, što je bio jedan od prioriteta slovenskog predsjedavanja tom integracijom, istaknuo je Erjavec.

Na sastanku o obrambenim i sigurnosnim reformama u jugoistočnoj Europi kao zadnjem velikom skupu na obrambenom području na zaključivanju šestomjesečnog predsjedavanja Slovenije EU-om, bili su prisutni ministri obrane iz Slovenije, Crne Gore i BiH, državni tajnici iz ministarstava obrane iz Albanije, Hrvatske, Srbije i Makedonije, predstavnici Italije i Mađarske, te EU-a i NATO saveza.

Erjavec, koji je na sastanku imao više bilateralnih sastanaka, istaknuo je da je postignuta suglasnost da se sastanci ove vrste nastave i u budućnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: